divendres, 8 de març del 2013

8 de març. Sense dones, no hi ha revolució!


Avui, 8 de març i dia Internacional de la Dona, el Pla de Mallorca en Marxa volem aprofitar per reiterar el nostre compromís amb el desenvolupament de polítiques d’igualtat per a les dones, que segueixen sent imprescindibles per avançar cap a una societat més justa, equitativa i democràtica que elimini les situacions de violència, pobresa i desigualtat que viuen les dones.

La igualtat de gènere hauria de ser una realitat, i actualment les noves generacions segueixen arrossegant les mateixes discriminacions que fa uns anys; el fet de no poder decidir sobre quan i com tenir fills, tenir un salari inferior pel simple fet de ser dona, l'ocupació de menys càrrecs de responsabilitat en tots els àmbits de la nostra vida, el fet de sofrir la pressió estètica sobre el nostre cos,... 

És per això que creim que és necessari que es produeixi tant un canvi de valors i d’actituds, com un canvi en el sistema. Volem un sistema que construeixi la societat entorn a una educació basada en la igualtat entre homes i dones, sigui quina sigui la seva ètnia o condició social, que acabi tant amb el patriarcat com amb el capitalisme. Dues opressions que són exercides per la mateixa classe minoritària, de la qual cal alliberar-mos.

Des del Pla, defensam el drets de les dones i la igualtat de gènere. 
Sense dones, no hi ha revolució!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada